Jarní vánek na našem eshopu aneb nové doplňky jsou tu!

Dejte šanci papíru!

Kreativita a inspirace, 30. 3. 2021

Doba, kdy byl home office a izolace tak trochu dobrodružstvím, už je dávno pryč – přikování k obrazovkám a omezené kontakty s blízkými se staly každodenní realitou, ve které je občas těžké soustředit se na to hezké. My ale věříme v jedno jednoduché kouzlo, které dokáže do každodennosti vnést radost a inspiraci: papír! Nevěříte? Podívejte se s námi, jak vám (ne)obyčejný papír dokáže rozjasnit dny.

Padne na vás občas tíseň z toho, kolik se na vás valí zpráv, omezení i nezvyklých situací? Vypište se z toho! Možná by se zdálo, že začínat psát deník ve dny, kdy je největším dobrodružstvím cesta od pracovního stolu na gauč, je tak trochu nesmysl. Ale opak je pravdou – už jen samotné psaní rukou má uklidňující účinky a je mocným bojovníkem proti stresu. Psaní deníku ale navíc pomůže utřídění myšlenek i úlevě od toho, co vás nejvíc pálí. A až se jednou zpětně podíváte na to, co vás v této době trápilo, možná se nebudete stačit divit.

Přátelství na dálku

Oči vás už pálí od obrazovky a jakmile splníte pracovní povinnosti, s radostí notebook odhazujete do dáli? Pokud vám schází komunikace s vašimi blízkými, ale předlouhé hovory přes skype nebo nekonečné online konverzace jsou to poslední, na co máte po celém dni u monitoru chuť, i tady přispěchá na pomoc papír! Dopis nebo pohlednice ve schránce udělá příjemci ohromnou radost, i na vás bude ale psaní rukou mít blahodárný vliv. Několik důvodů, proč byste měli dát papírové korespondenci šanci, najdete tady.

Přesuňte práci offline.

I v pracovním dni papír najde své místo. Na obrazovky se už dávno přemístily všechny meetingy i kuchyňková popovídání, je tedy třeba něco naopak přesunout offline. Zkuste doplnit počítač zápisníkem – pojme zápisky ze schůzek a zaručeně rozproudí nápady všeho druhu.

Papírový plánovač zase pomůže práci rozvrhnout tak, abyste na konci pracovní doby mohli notebook s čistým svědomím zaklapnout. A takové odškrtnutí splněného úkolu na ToDo listu má taky svoje kouzlo!

Tip: Zopakujte si pár pravidel pro to, jak na efektivní home office.

Ve zdravém těle zdravý duch!

Krev i endorfiny skvěle rozproudíte, když i po nekonečném sezení u počítače věnujete pozornost pohybu. Nemusíte zrovna uběhnout maraton (i když ani v tom vám nebráníme), úplně stačí i půlhodinka jógy nebo procházka kolem bloku. A když si navíc založíte třeba jógový, běžecký nebo otužilecký deník, který bude zaznamenávat vaše pokroky, možná se za pár týdnů či měsíců nebudete stačit divit, jak moc jste se za tu dobu posunuli…

#vděčnostletí

„Měla bys být vděčná, jiní jsou na tom přece mnohem hůř,“ slýchá člověk občas, když si povzdechne nad svou situací. Ale víte co? Pokud to potřebujete, postěžujte si. Potom ale zkuste svou pozornost obrátit i na to hezké, co se vám v životě děje. I kdyby to byly „jen“ paprsky svítící přes okno nebo koláček na rohu. Vděčnost má totiž zázračnou schopnost proměňovat naše životy! A můžete ji i sdílet – třeba prostřednictvím vlastního sešitu vděčnosti.

Opatrujte se, společně to zvládneme!

Novinky, inspirace, zajímavosti & svět papelote